Kunsteducatie

De kunst van leren en creëren

Satijnvogel staat voor kunsteducatie. Dat kan zijn voor kinderen, binnen of buiten schooltijd. Maar ook voor jongeren in het voorgezet onderwijs of voor volwassenen die op zoek zijn naar een uitdagende omgeving om te ontdekken wat beeldende kunst inhoudt en biedt. Satijnvogel gaat uit van de belevingswereld en het niveau van het individu.

 

Cursussen, workshops, projecten

Marjolein biedt haar activiteiten aan via Satijnvogel of via de Lindenberg waar zij docent is.
Een selectie uit lessen, workshops en projecten:

 

Marjolein werkt graag samen met andere kunstdocenten en zoekt in haar lessen spannende raakvlakken met andere kunstdisciplines.
Heb je wensen of ideeën voor een workshop of lessenreeks op maat? Leuk! Neem dan contact op met Satijnvogel. 

Workshops vanuit de galerie

Regelmatig biedt Satijnvogel workshops aan vanuit de galerie op de Van ’t Santstraat. Deze workshops geeft Marjolein zelf, maar ze biedt ook ruimte aan andere kunstdocenten en disciplines. Het actuele aanbod vind je maandelijks in de digitale nieuwsbrief en in de etalage van de galerie. Voor workshops graag vooraf inschrijven via info@satijnvogel.nl.

FashionGirlz

Jongerencentrum Staddijk – cursus – Satijnvogel

FashionGirlz is een onderdeel van het meidenproject GirlzStyle. Dit project wil zoveel mogelijk meiden uit Dukenburg bereiken voor deelname aan activiteiten als buikdans, visagie, zumba, muziek en ook fashion. GirlzStyle is een inititatief van jongerencentrum Staddijk, Inter-lokaal en Tandem Welzijnsorganisatie Nijmegen met financiering door de Provincie Gelderland.

 

 

Naald en draad

Bezoekers van het Valkhofmuseum - workshop - Satijnvogel

De workshop ‘Naald en draad’ hoorde bij de overzichtstentoonstelling van Berend Strik met de titel ‘May I show you my pictures?’ (Valkhofmuseum t/m 9 jan 2011). Deelnemers konden foto’s bewerken met textiel. In samenwerking met José van Tilburg.

Dessin & design

Volwassenen – 12 lessen – De Lindenberg

Deze cursus combineert drie disciplines: digitale beeldbewerking, zeefdrukken en textiel. De cursist ontwerpt een dessin, bedrukt een stof, ontwerpt en maakt hiervan een eigen kledingstuk, sjaal, tas of ander object. In samenwerking met docenten Heleen Visser en Jeanne Verbruggen.

 

Mode en textielatelier

Diverse cursussen via De Lindenberg

Afhankelijk van leeftijd en ervaring maken kinderen, jongeren of volwassenen accessoires of een outfit in eigen stijl. Terugkerende elementen: inspiratie opdoen, de ontwerpfase, textiele technieken en het maken zelf. Voor kinderen en jongeren met een leuke afsluiter, bijvoorbeeld een spetterende modeshow of fotoshoot met kleding en visagie. In samenwerking met docenten Rian Schepens en Theo Jennissen. Kijk voor het volledige aanbod op de website van De Lindenberg.

 

 

 

Prentenboek maken

Groep 3 en 4 – de Lindenberg, afdeling Onderwijs

Kinderen illustreren en schrijven hun eigen prentenboek. Deelnemende scholen zijn De Bloemberg en De Lindenhoeve.

 

Kostuum en decor

Groep 8 – de Lindenberg, afdeling Onderwijs

Leerlingen ontwerpen en maken onder begeleiding het decor en de kostuums voor de eindmusical. Deelnemende scholen zijn onder meer Hidaya en De Wieken. 

 

 

Kostuum en attributen Satijnvogel, decor Hans de Raad.

Beeldende vorming en mode

Op maat – de Lindenberg, afdeling Onderwijs

Beeldende vorming en mode op brede scholen. Onder schooltijd of na school in de huiskamers. Deelnemende scholen zijn onder meer Het Octaaf, De Wieken, De Bron, De Aldenhove, De Bloemberg, De Lindenhoeve, De Interacker. In overleg met de school of huiskamer krijgt het programma vorm. Het kan bijvoorbeeld aansluiten op een thema, op Taalonderwijs of woorden uit de woordenschat. Zo speelt een workshop of cursus optimaal in op de wensen van de school en de leerbehoefte van de kinderen.